петък, 19 юни 2009 г.

Енергия, статистика и още нещо

15-20% по-малко ток ползва битът в сравнение с миналата година. 40-50% е общият спад на потреблението. Това казал в кулоарите Иван Желязков от НЕК.
Опровергават го от енергопреноса: общият спад бил 10%, а в индустрията 25-27%
Още опровержение от министъра на икономиката (е кой, ако не той!): потреблението е спаднало само с 5%. Ама не е ясно спрямо кога. Наистина спрямо миналата година е 27-28%.

Мдааа .. е как да вярваш на електромера си, кажете ми :-)

Иначе .. мисълта ми е .. като не можем да измерим потреблението на енергия, знаете ли как мерим търсенето и предлагането на имоти, средните цени, промяната им .. и така нататък.
Чакай да погледна тавана да ви кажа :-)

2 коментара:

Анонимен каза...

Ами не се измерват, а се регистрират. С това например може да се занимава НСНИ, да води обективна статистика на база постъпили данни от членовете му, а не само да дава манипулативни пресконференции. Колкото до електромерите, вярно, че е друга тема, но не е нормално измервателния уред да е собственост на доставчика, нали?! Защото и на женския пазар кантарите са собственост на продавачите и знаем 1 кг на колко грама е равен. Меджу другото имаме излишък на произведената ел. енергия, но въпреки всичко ще строим нова АЕЦ и плачен за сперите блокове на Козлодуй. Време е хората да почнат да мислят и да прогледнат както за недвижимите имоти, така и за всичко наоколо.

Георги Павлов каза...

Е как членовете ще дават информация на НСНИ, която ревностно пазят само за себе си :-)