понеделник, 19 януари 2009 г.

Не вярвам ..

"Но не мога да си представя, че ще падне цената на уникална сграда на уникално място, построена от един реномиран строител."
Изказване на реномиран български строител.

Не е важно кой го е казал. Всички май го вярват. Вярват. Вяра.

Аз не вярвам. Цената се определя от търсенето и предлагането. Точка.

Вижте жилищната сграда на годината. Жаклин, на бул.България. Паднаха ли цените там? Паднаха, моя скъпа приятелко, купила и заживяла там.
Но това теб не те касае, ти няма да продаваш до 4-5-10 години, нали?

Моята сграда, Дипломат / Царевицата срещу Интерпред. Паднаха ли цените там? Паднаха, независимо от квартала, инфраструктурата (кеф ти спа, кеф ти метро, кеф ти охрана и т.н.) и независимо от мечтите за незабавна и ежегодна печалба. Но не се оплаквам.
Чакам си огледалата .. в петък казват.

Какво ли ще се случи до петък?
Пазар, знаеш ли го ...

6 коментара:

Анонимен каза...

..Ами миналата година през месец януари, някои дали мислеше че ще стигнем до такова положение?! .. Не вярвам............А някои може би го подозираха....Може би...Но и те не вярваха че ще бъде чак пък толкоз........А дали може да стане и по зле.... Този път - май вярвам...............

Георги Павлов каза...

За конкретни параметри едва ли някой е предвиждал. Но .. много хора усещаха какво идва. Но не е много по-различно от САЩ и Англия. И Испания! Просто 2-3 пъти по-силно.

Но и ръстът беше така.

Спомням си една статия на американка, която обясняваше защо има балон (аргументираше се с ниска доходност на имотите; правилно). Оплюха я.

Няма перпетуум мобиле, дори в икономиката.

Анонимен каза...

....Интересно ми е .... В холдинга, който управлявате предвиждахте ли кризата в тези и размери ?!? Просто любопиство.......... (..ама че съм любопитна..., пусти човешки слабости......)

Анонимен каза...

А прокапаха ли стените? Прокапаха. Въпреки реномирания строител ...;)

Георги Павлов каза...

Моите не са прокапали, не ме плаши, моля те :-)

Имах проблем с ремонта, но това е друга история!

Анонимен каза...

Питате какво ще се случи до петък - еми на пазара на недвижимми имоти надали ще се случи нещо положително, но кой знае...