сряда, 28 януари 2009 г.

Защо човек трябва да живее в центъра!


Става въпрос за центъра на София. Където живеех доскоро. (Виж вляво.) Защо и дали трябва да се живее точно в София е друга и спорна тема :-)

И така .. днес леко ръми в София. Тръгвам си в 6:10 от работа. Грешка! Подранявам :-)
От Кемпински до Интерпред (това са съседни квартали!) - 35 минути с автомобил и добър шофьор. ОК, може би има по-хитър маршрут. Минахме по царския път.

Но пак казвам: съседни квартали. Път само по булеварди. Лек ръмеж и 6 часа следобед. Какво толкова!

И после как да откликнеш на поканата да отидеш до зала "България"? Няма начин!

Освен ако .. освен ако не живееш в центъра. Между Народния театър и Радисън, между Билката и Мохито ... между БИАД и НАЙ Клуб :-) И на 5 минути от всичко. На 5 минути пеша, имам предвид. В дъжд и вятър - 5 минути. Между Онда, Коста, Старбъкс, Кофи Хевън и Кофи Хаус .. живях :-)

Така че .. не ми ги хвалете тези хубави квартали на другия край на географията .. как да стигна оттам до центъра? Само след 21ч. Което впрочем е ОК за хората, които не работят от 9 до 6 :-)

Има такива .. тю! не съм от тях!

Иначе си харесвам апартамента (вижте пак за него по-долу :-) Ще си работя от компютъра и телефона, по интернет!

8 коментара:

Николай Максимов каза...

Скоро ще има метро до Интерпред, пък и ние с Митко Горанов сме винаги готови да помогнем.Продажба в Изток и покупка в Центъра при повече късмет ни дават възможност за цели четири участия.При този пазар......

Miro каза...

Напълно споделям мнението на автора, че центъра си е център. Затова избрах жилище на пл. Гарибалди. По стечение на обстоятелствата офиса ми е на св. седмочисленици.

Анонимен каза...

от център до център има голяма разлика к сожаленью.

Black Bird каза...

Бих допълнила също, че и от краен квартал до краен, има голяма разлика... ;)
Единственият плюс да живееш в центъра, е, че лесно се придвижваш без кола (което е препоръчително) и спестяваш някакви си 20-30 минути. Искам да чуя останалите позитиви :)

Георги Павлов каза...

Спестяваш няколко пъти по 20-30 минути - в 2-те посоки 40-60 :-)

Отиваш за сутришно кафе в Онда с приятел: 40-60. Отиваш да си купиш книга: 40-60. Отиваш до зала "България": 40-60. Отиваш до Ялта: 40-60. Доста е, нали?

Просто имаш повече време .. за себе си, за хората около теб ..

Black Bird каза...

Просто си губиш времето като отиваш в Оnda през деня да си лафиш с приятел за глупости, вместо да вършиш важна работа :p))
За Yalta - поради факта, че по-рано от 23ч. не можеш да отидеш, минутите път спадат до 10-15 (ако караш като мен - 7) ;)Да не говорим, че можеш да го комбинираш с виждането на приятел час по-рано(онзи, на когото си отказал през деня за Onda).

Е?

Георги Павлов каза...

Виж сега, има хора, които дори нямат лична кола и книжка. За тях какво да кажем? Като има квартали, където такситата идвам на 20-30-та минута?

Black Bird каза...

aаа това хора ли са? без книжка и кола - само ако си сакат или крайно нуждаещ се :)