неделя, 23 ноември 2008 г.

Снегът и цените на имотите

Излязох за вестник и .. някак си пак се замислих за това, което работя :-)
Живея в центъра на София, на ул."Иван Вазов". Вестник в неделя си купувам от Раковска.

И какво видях .. непочистени от снега от улици. Снегът вече е лед и разходката си е опасно преживяване. Минах и покрай един парцел за 12 млн.евро. И там не беше почистено.
И си помислих: а струва ли този парцел толкова, ако ще излезеш и ще си навехнеш крака?

И колко струва моят апартамент, ако пускът на парното отопление се забавя с месец? Или апартаментът на моя приятелка в нов затворен комплекс, която има газ, но редовно няма ток :-) Ааа! Тя има и вода, за разлика от горните етажи :-)

Ето това е .. снегът, отоплението, осветлението, водата, канализацията .. тези неща имат значение за имотите, не забравяйте това.

3 коментара:

Анонимен каза...

Най-сетне, Жоро, най-сетне. Трябваше да те удари по вестника (пак късмет, можеше да е по нещо друго), за да усетиш накъде вървят работите.

Качеството на имотите непрекъснато деградира - още от тошово време насам (и тогава деградираха) - градинките изчезват, улиците се запушват, различните видове "снабдяване" издъхват, няма училища, няма детски градини, дори да имаш кола никъде не можеш да стигнеш с нея без да висиш с часове по задръстванията, пък дори да се скриеш не в затворен комплекс, а в кула от слонова кост. Помниш като говорихме за това, че категориите офис сгради в София са "побългарени" нали? Ето, всичко се връща.

Един, два, хиляда малки компромиса и вече имаме град, който не отговаря на никакви цивилизовани стандарти, освен в някои много много малко места.

Естествено, деградацията трябва да се отрази и на цената на имотите. С напредване на глобализацията и на интеграцията в ЕС ще става все по-лесно да направиш кардиналната промяна — да смениш града и държавата.

Георги Павлов каза...

мдааа, съгласен съм.
ако не деградираме абсолютно, то поне изоставаме от нашите собствени, повишени, европейски изисквания за начин на живот.

гледам те теб. не само искаш интернет. вече искаш непрекъсваем интернет :-)

Комитата каза...

вече искам и безжичен такъв ;-)